Консумирането на мазнини също оставя хората сити за по-дълги периоди от време.

Някои видеоигри могат подобряват когнитивните функции. Едно проучване показа, че растежът на нови неврони се стимулира от игра на видео игра. Разбира се, това не е така за всички видеоигри, така че проучете тези, които планирате да играете. Освен това, само защото има положителни ефекти, не означава, че трябва да играете цял ден.

13. Смейте се

В живота има много малко последователности, но една, на която можете да се придържате, е, че всеки обича да се смее. Разбира се, може да има хора, които не обичат да се смеят, но сме сигурни, че са малко. Както се оказва, смехът прави много повече за нас, освен да ни кара да се чувстваме добре.

Проучване, проведено при Университет Лома Линда взе група възрастни и ги изплю на две. И двамата бяха накарани да изчакат 20 минути за тест. Едната група гледаше забавно видео, докато чакаха, а другата група просто чакаше.

И двете групи направиха тест за слюнка за нивата на кортизол и след това направиха бърза проверка на краткосрочната си памет. Групата, която се смееше, се справи много по-добре. Учените теоретизираха, че намаленият стрес дава тласък на мозъка за подобряване на паметта, а смехът е причината за ниските нива на кортизол.

14. Спете добре

Обичате ли да спите? Точно като да се смееш, би било трудно да се намери човек, който да не обича да хване няколко Z, както се казва. Сънят е ценена дейност по толкова много причини.

Очевидното е умората, но има толкова много други ползи, които получаваме, докато спим. То подобрява физическото ни както и психичното здраве. Що се отнася до последното, когато спите добре, способността ви да учите се увеличава, уменията ви за решаване на проблеми се изострят и обхватът на вниманието ви става по-силен.

Така че следващия път, когато си помислите да издържите цяла нощ, за да научите нещо, помислете каква загуба на време може да е това. По-добре е да наспите добре и да се върнете към него рано сутринта.

15. Махни се от екрана

Въпреки че технологията, която имаме днес, ни поддържа постоянно свързани, това не винаги е добро. Разбира се, да не гледате някакъв тип екран в живота е почти невъзможно в днешния свят, но почивката от него за прилично време всеки ден може да направи чудеса с мозъка ви.

Прекарването на твърде много време в гледане на смартфона, телевизора и компютърния монитор може да причини редица проблеми като наддаване на тегло и липса на сън, което ще попречи на когнитивните ви способности. Ако ограничите времето, което прекарвате с лицето си на екрана, ще предотвратите всякакви проблеми, свързани със здравето.

16. Изживейте малко култура

Да станеш културен може да звучи снобски за някои хора, но има нещо в това. Когато отидете в музей, пиеса, симфония или художествена галерия, вие се справяте добре с уменията си за разговор и мозъка си. Проучване, публикувано през 2012 г., ясно показа, че културното излагане оказва значително влияние върху неврокогнитивни процеси.

Независимо къде живеете, със сигурност ще се случва нещо културно. Университетите провеждат всички видове събития, които стимулират мозъка, както и вашите местни паркови квартали и други частни места. Независимо дали става дума за първо показване на местните уроци по изкуство или следобед на Шекспир в парка, малко култура в живота ви няма да навреди.

17. Свири на инструмент

Свириш ли на инструмент? Ако не, трябва да опитате. Не само е забавно, но има и много положителни последици за здравето на нашия мозък.

Изглежда, че свиренето на инструмент има способност да променяме формата и силата на нашия мозък. Разбира се, изглежда плашещо да стартирате нещо като инструмент, но не бива да позволявате това да ви спре.

Пускането на музика не означава, че трябва да бъдете огромна звезда или да играете пред тълпа, но това може да бъде занимание за вас самите в лична обстановка. Но ако някога сте имали желание да пускате музика публично, тогава силно препоръчваме да следвате тази мечта. Вашият мозък ще ви благодари за това.

Заключение

Има толкова много забавни начини да подобрим здравето на мозъка си. Сред нещата, които споменах по-горе, трябва да има нещо, което ви привлича. Хубавото на това е, че можете да ги промените и да опитате някои, които са нови за вас. Само не забравяйте, че винаги е добре мозъкът ни да бъде стимулиран и ангажиран, за да предотвратим появата на дегенеративни заболявания с напредване на възрастта.

Чудили ли сте се някога как вашата фитнес се съпоставя с професионалните спортисти или кои спортове имат най-добрите спортисти? Е, както се оказва, има три прости фитнес теста, които можете да извършите, за да видите как се сравнявате с водещите спортисти в света. Ето 3 от най-популярните фитнес теста, използвани от спортните отбори, за да оценят нивата на атлетична фитнес.

Прочетете какво представлява всеки тест и как да го направите, след което се върнете и разберете как се сравнявате с професионален играч в спортове като баскетбол, ръгби, бейзбол и други.

Бип тест

Спомняте ли си в час по физкултура, когато трябваше да бягате по баскетболното игрище от стената до първата линия и обратно, след това до следващата линия и отново обратно? Е, бип тестът е нещо подобно. Тества вашата аеробна форма. С бип теста вие бягате между две линии на 21,87 ярда (20 метра) една от друга с нарастващо темпо. Нарича се бип тест, защото бягате въз основа на това, че трябва да стигнете до противоположния маркер, преди да прозвучи звуков сигнал. Всяка минута звуковите сигнали ще бъдат по-чести и след това ще бягате все по-бързо и по-бързо с преминаването на минутите.

Какво е добър резултат? Тъй като тестът ускорява всяка минута, той се измерва по отношение на това коя минута (ниво) сте достигнали. Ще се считате за изключително годен мъж, ако можете да продължите 13 минути или повече. Вие сте изключително годна жена, ако отидете за 12 минути или повече. Средно е 7 – 9 за мъжете и 6 – 8 за жените.

Какво отбелязват професионалните спортисти? Фиджи Таймс съобщи, че през 2007 г. играчът на Ръгби Юниън Кини Керетабуа е постигнал резултат от 17 и 1 бипкане. Това по същество означава, че той е успял малко да премине през 17-то ниво. Това е най-високият потвърден резултат от теста за звуков сигнал някога. Баскетболистът Стив Наш отбеляза равен 17, когато играеше за Далас Маверикс. Тези момчета са професионално годни, така че не се чувствайте зле, ако не можете да се равнявате с тях. Всеки резултат над 13 е изключителен.

Тест за бягане на Купър на 1,5 мили

За да се присъедините към Кралския флот в Обединеното кралство, трябва да направите тест за фитнес, който включва последователни тестове на Купър. Първият под 12:30, а вторият по-малко от 10:00. Това е трудно.

За да се квалифицирате да се присъедините към ВМС на САЩ, трябва да направите това, което те наричат ​​Тест за физическа готовност, който се състои от това бягане, сгъване и лицеви опори. Преминавате на база точки. Максималните точки се присъждат, ако изпълните теста на Купър за под 8:15. Но те все още класират всичко под 10 минути като отличен резултат.

ФБР също използва този тест за измерване на годността на новобранците. Те дават пълни точки за провеждане на теста на Купър под 9 минути.

Как правите теста у дома? Лесно. За да направите този тест, всичко, което трябва да направите, е да отидете на писта с хронометър и да пробягате 1,5 мили (2,4 км) възможно най-бързо. Това са 6 обиколки на стандартната писта от 400 метра. Аз лично пробвах този тест и да стигнеш под 10:00, ако не тичаш редовно, е много трудно. Бягайки бързо 2,5 мили (4 км) два пъти седмично в продължение на 2 месеца, успях да стисна за по-малко от 10 минути. Така че да, отнема малко усилия и затова военните го използват. Но имайте предвид, че световният рекорд за мъже на 3 км (1,86 мили) е 7:21.

В какво попълват теста на Купър някои професионални спортисти? Няма много информация за професионалните спортисти, които провеждат теста на Купър и ако го правят, клубовете обикновено не издават времето си. Това, което можах да намеря, бяха играчи от Австралийската футболна лига, които бягаха на 2 км време в предсезонна подготовка с най-добри резултати под 6 минути.

Тест за вертикален скок

Как бихте искали да разберете силата на краката си с един лесен тест? Не гледайте по-далеч от теста за вертикален скок. Всичко, което трябва да направите за този тест срещу природата срещу природата у дома, е да застанете до стена с протегнати ръце над главата. Хванете парче тебешир и маркирайте място в най-високата точка, до която можете да стигнете с краката си, все още твърдо на земята. След това скочете възможно най-високо и измерете разликата между, за да изчислите своя вертикален скок.

Повечето спортни фенове биха помислили, че най-добрите резултати от тестовете за вертикален скок са от професионални баскетболисти и волейболисти. Но всъщност това са играчи от NFL поради огромната им сила на краката. Нека първо разгледаме резултатите от НБА. Всяка година НБА провежда предварителен проект за фитнес тестване на най-добрите атлетични способности на колежански звезди. През последните 20 години най-добрите резултати са били по-малко от 40 инча, но повече от 35 инча. Гледайки резултатите от предварителния проект на NFL почти всяка година, най-добрият е повече от 40 инча, но по-малко от 45 инча. Изненадващо хей? Твърди се, че Майкъл Джордан е имал 48 инча вертикала за сравнение. Нищо чудно, че го наричат ​​Air Jordan!

Ако искате бързо да подобрите максималната си височина при вертикален скок, като използвате ръцете и краката си ефективно преди излитане, е доказано, че значително повишава резултатите. Доказано е, че бързото сгъване на коленете, което понижава центъра на тежестта, подобрява височината на скока с 12% в сравнение със скачането с изправени крака. Освен това височината на скока може да се увеличи с още 10% чрез размахване на ръцете по време на фазата на излитане.

Завъртете

И така, какво чакате? Отидете и направете звуковия тест. Можете да изтеглите безплатно приложение за телефона си или да закупите аудиозаписа онлайн в Amazon или от iTunes. След това просто трябва да измерите маркери на 21,87 ярда (20 метра) един от друг и да го направите. Как сравняваш? След това опитайте теста на Купър и теста за вертикален скок. Професионалистите са професионалисти с причина. Те са забележително годни. Но винаги е хубаво да се сравняваш с най-добрите, когато става въпрос за сурови фитнес способност.

Забележка: Това е публикация за гост от Шон Донъли, фанатик на здравето и фитнеса. Когато не изработва следващото ястие в кухнята, той прекарва свободното си време в писане за храна и здраве на listfitness.com, приготвяне на еспресо в любимата си полуавтоматична машина и туитване в @List_Fitness. Искате ли да изпратите публикация за гост? Прочетете указанията за подаване на гости на HealthResource4u.

Six Pack Abs: Въведение

Съдържание

Six Pack Abs: ВъведениеНачини за получаване на Six PackConclusion Снимка от: Heath Cajandig/ CC BYTop 10 начина за получаване на шест пакета коремни преси по-бързо 2

Ако помислите за корицата на фитнес списание, има вероятност да се натъкнете от време на време с шест коремни коремни мускули и модели, които парадират с тонизирани идеалика цена коремчета въз основа на предизвикателна тренировка. Не се притеснявайте за специален фитнес режим със сигурност ще ви осигури и перфектния чифт коремни мускули с шест пакета. Ето как можете да го направите.

Какво е Six Pack?

Предните мускули на корема са rectus abdominis. Това е влакнеста обвивка, простираща се между долните ребра и долната част на тялото. Сухожилието разделя тези мускули надясно и наляво. Когато има слаб вид, разделянето на това сухожилие се показва като шест пакет ab. Мъжете с процент телесна мазнина от 6 до 9 и жените от около 16-19 процента имат шест пакета, при условие че спортуват и се хранят правилно.

Начини за получаване на Six Pack

Правилната диета

Избягвайте прости въглехидрати

Пътят към чифт от шест опаковки е чрез добра диета. Ако диетата ви е с високо съдържание на преработени, пържени и нездравословни храни, не очаквайте скоро да получите шест пакета коремни преси. Всички въглехидрати не са лоши. Простите бели въглехидрати трябва да се избягват, докато бавните въглехидрати са богати на фибри и преминават през системата по-постепенно, което го прави важен за вас. Така че, изберете кафяв ориз, овес, пълнозърнеста пшеница и киноа за здравословна диета и перфектен корем.

Яжте повече протеини

Добавете колкото можете повече протеин сутрин. Това ще намали приема на храна и ще увеличи количеството протеин, който служи като градивен елемент на мускулната тъкан. Тези, които ядат повече протеин рано през деня, изпитват промени в мозъчните сигнали и нивата на хормоните, които участват в контролирането на апетита.

Вземете повече протеин и подобрете възможностите си за тренировка. Но високото съдържание на мазнини протеин може да бъде вредно за тялото. Вместо това изберете кисело мляко, яйчен белтък и други здравословни продукти. Изберете протеин, ако искате да изгорите повече калории, тъй като е известен факт, че разграждането на протеини изисква повече калорично изгаряне в сравнение с въглехидратите и мазнините.

Не се занимавайте с преработени храни

Получаването на празните калории от преработени и нездравословни храни само гарантира, че ще развиете нездравословно тяло, напълно лишено от хранителни вещества. Това определено не е пътят към изрязаната талия, да не говорим за шест пакета. Преработените храни са с високо съдържание на мазнини, захар и синтетични продукти, което ги прави наистина лоши за загуба на тегло.

Някои от тези съставки като изкуствени оцветители, хидрогенирано масло и изкуствен подсладител дори не се считат за ядливи от тялото. Пакетираната храна се равнява на преработените храни. Топ супер преработените храни са вредни за вашето здраве и всичко, което е пакетирано, отговаря на изискванията за това. Това включва и здравословни храни, които също са преработени!

Пий повече вода

Снимка: Инид Мартиндейл/ CC BY

Пиенето на вода е свързано с дългосрочна загуба на тегло. Освен това ускорява метаболизма и дори можете да намалите преяждането или да консумирате сладки газирани напитки и сокове, като вместо това изберете здравословна диета.

Яжте добри мазнини

Както всички въглехидрати не са лоши, така и всички мазнини не са лоши. Хранителните мазнини идват от два вида:

МононаситенПолинаситени

Най-добрите мазнини за консумация идват от зехтин, ядки, рибено масло, натурално фъстъчено масло и дори авокадо. Докато консумацията на мазнини може да повиши калориите, които консумирате, вие също така получавате бързи резултати, ако искате този тонизиран, изваян вид. Защо? Просто защото това помага за стабилизиране на нивата на инсулин и ако те са твърде високи, мазнините стават трудни за намаляване. Консумирането на мазнини също оставя хората сити за по-дълги периоди от време.

Яжте на редовни интервали

Това гарантира, че никога няма да останете гладни. В резултат на това метаболизмът винаги се повишава и е по-малко вероятно да се включите в преяждане. Яжте редовно и малки количества на редовни интервали. Храната, която ядете, трябва да е с високо съдържание на протеини, хранителни вещества и фибри.

Упражнение

Тренирайте основните си мускули

След като мазнините около коремните мускули изчезнат, ще получите шестте пакета коремни мускули, за които жадувате. Упражнявайте основните мускули за изрязан вид, както и за по-добра стойка. Някои добри упражнения за това са следните.

Дъска

Планкът прави чудеса за корема и гърба ви. Поставете предмишниците си на земята и пръстите на краката си в пода. След това повдигнете сърцевината и бедрата от пода, като лактите са подравнени с раменете. За ефективно изпълнение на това упражнение коремните мускули трябва да бъдат огънати.

Обратно хрускане

За упражнение на долната част на корема, обратната преса е най-доброто упражнение. За да направите това, поставете ръцете си отстрани, с длани надолу. След това поставете коленете над бедрата, като използвате корема за поставяне на тялото. Преместете коленете към главата. Задържайки коленете си за известно време в това положение, задръжте позата и ги спуснете към постелката.

Велосипед

Това е идеално за упражнение на гърба и страните, заедно с корема. Легнете на мека, гладка повърхност и педалирайте във въздуха. Докато правите това, докоснете коляното до рамото.